Thursday, October 11, 2012

Minta balik elaun GURU PPSMI: Guru marah Muhyiddin

Minta balik elaun: Guru marah Muhyiddin


Bagaimana sebuah kementerian yang dijaga oleh Timbalan Perdana Menteri sendiri boleh meminta guru-guru di Pahang membayar balik elaun atas kegagalan PPSMI?

Kenapa kegagalan ‘projek tikus makmal’ itu mahu dibebankan ke atas bahu guru-guru?

Apakah ini bermakna kerajaan tidak ada wang tetapi hanya berlagak boros untuk membeli undi rakyat?

Sudahlah tidak mendapat insentif khas dalam bajet 2013, kini elaun yang dibayar pula mahu dituntut! Dah teruk sangat ke kerajaan BN? Surat daripada tuntutan Kementerian ini diedarkan di Pahang.

Di bawah ini komen guru-guru di facebook:

Abi Fathiah Insyirah: hok ni la kawe maroh boh.. dop oyak awal2.. kalo oyak awl sne kiro dop payoh pakai elaun tu.. memey gomm...

Master Nur Qasihku: keje gila bhai.... gua kena pulang 4 bulan pn dah semput... ni 9 bulan... kalau dah stop tu biar je la... kan tu ganjaran dari usha guru... semua nak amik balik... hak phuie

Jawahir Abd Rahaman: tu pun ramai lg cik gu cik gi sokong...la ni bru ada akai.

Asrol Affandi: bengong

Klose Max: cikgu cikgi kelu seribu satu bahasa, dalam hati (OMG JANJI D CAPATI)

Saru Yama: berat66 dh ni

Abi Fathiah Insyirah dr awl thn boh... 2012.. kene byr blk.. gilo kejo

Zuhaili Jamaludin” hehe kerajaan dah xde duit..

Abi Fathiah Insyirah: knpa kene htr surat ke NUTP... takut NUTP bangkang ke ni... IDEA bongok yg myusahkan.. pastu soalan exam masih lg buat dwi bahasa...nk kata lbh kn memey keno byr doh...

Hamzah Rajali: ada cikgu cikgi kisah?????????????

Muhammad Saedi: tanda2 kerajaan dah takde duit ... nak undi umno bn lagi ker pru13 ni?

Nasyar Hetfield: duit tu nk bg kt pengundi import?

Khalid Amin: Dh bg mintak balik...

Azuwan Abū Bakr: NFC x byr balik x der tindakan pun....

Samsuri Tarmuji: boleh di rujuk dgn pibg sekolah masing2.....ydp boleh bantu bawa kes ni ke mahkamah jika perlu.....jgn risau kalau dah memang hak tetap menjadi hak kita.....pastikan jgn bg undi kat bn itu je....

Rosihan Pawnstar Amri Masa mula-mula PPSMI, cikgu bukan option Maths, Science, dibenarkan ajar sebab nak dapat elaun. Kami cikgu option katanya muda lagi, bagi peluang kat depa dulu. Apa kejadahnya??? Bukan pasal sapa dapat dulu. Depa bukan option. Kalau murid-murid gagal ada nak tanggungjawab? Corrupt!

Harzuki Bin Hasan: hancurkn umno/bn..pangkah PR dlm PRU 13 nnt...

Suzana Ganigan .... Buruk siku....

Luqman Hakim: yg mendidik di mintak balik, yg menyangak di bebas berleluasa...

Al-Khair Nuar Ibnu Manan: hohoho...duit dh habeh buat belanje, nak bayo balik cikgu2 kena buat personal loan lerrr...Bank Rakyat ade, RHB Easy cash ade, CIMB Fast Cash ade, gerenti lulus sbb kakitangan kerajaan hihi. Ramei ler yg tak pasei2 berhutang...mmg naye!

Aduka Taruna: macam gampang.. kerja nak sembelih rakyat aje..

Abu Bakar: buruk siku...


Pahang Selamat: Selepas ini jangan haraplah 400,000 undi guru-guru akan berpihak kepada BN!

7 comments:

  1. Bhai KGT...

    Ader yang nak mampus nih... nanti semua cikgu-cikgi mengamuk nanti... masak la BN... hahaha

    ReplyDelete
  2. baya ajer ler....kesian kjaan...keh keh keh...

    ReplyDelete
  3. Baca surat tu betul2. Hanya guru yg layak sahaja. Yang x layak ikut Pekeliling x leh la bayar. Apa isunya.nak bangkang pun study betul2. Kan ke banggang tu

    ReplyDelete
  4. UNDI PR MAMPUSKAN UMNO KITA SELAMAT .AES satu lagi kerja gila babi umno

    ReplyDelete
  5. pendidikan bukan bidang main2October 23, 2012 at 1:15 PM

    kembalikan PPSMI,

    keluarkan guru-guru bodo daripada sistem pendidikan,

    bidang pendidikan adalah bidang akademik, logikkah bodoh SPM UPSR tak skor nak ajar murid2 kasi pandai?!

    ReplyDelete
  6. subhanallah,,,,,,, cg cg sekelian.... kita ni hanya ada satu je hak dalam gomen. Nak tahu ko gapo? hok kita ialah "letak jawatan" je yang gomen tokleh halang. hok lain gak hok gomen blako... kalu doh tahu kerajaan tak dok duit gak, berenti la kijo gomen, gi kijo swasta. pasal elaun, bila kerajaan bayar tapi kena bayar balik,,, bayaer jah la,,, bakpo gak nok maroh ko kerajaan nyo bersyukur gak retek... klu kerajaan lambat bayar kito boleh tunggakan,,, tapi kalu terlebih/ bayar dulu ko kena pulang balik la pitih tu,,, pelik ko gaponyo,

    ReplyDelete
  7. ppsmi tak gagal sebenarnya..yg gagal adalah melayu yg menyokong pr..mata dibutakan pembangkang..dulu pr yg buat demo supaya mansuh ppsmi..bila dah kerajaan dah mansuh..sekarang tuduh macam2 kat kerajaan..kononya ramai guru tertindas le apa le..memang tak nak org melayu berjaya...itu perancangan pr..kalau benda yg kerajaan buat aje terus cantas...busuk punya hati perut...

    ReplyDelete