Sunday, December 30, 2012

KPPK PECACAI KERAJAAN

PLEASE MAKE SURE THESE SELECTED TEACHERS SPEAK CORRECT PRONUNCIATION AS THEY ARE THE ONE WHO WILL ASSIST ALL ENGLISH TEACHERS IN MALAYSIA. ARE YOU SURE THEY DONT USE THEIR INDIAN ASCENT.?????


Cuepacs mahu kerajaan umum segera jadual gaji

KUALA LUMPUR - Cuepacs hari ini mahu kerajaan mengumumkan jadual gaji yang lengkap untuk pekerja sektor awam secepat mungkin bagi memastikan mereka dapat menikmati pergerakan gaji yang mantap.

Setiausaha Agungnya, Loke Yim Pheng berkata, dengan adanya jadual gaji yang baru, ia juga dapat mengatasi masalah pekerja yang akan menghadapi masalah mencapai tahap gaji maksimum atau 'gaji mati' tahun depan.

"Awal tahun depan, dianggarkan hampir 50,000 penjawat awam akan menikmati gaji maksimum, kalau mereka tidak ada jadual gaji yang lengkap, bermakna mereka tidak dapat pergerakan gaji," katanya kepada Bernama di sini.

Sementara itu, Loke yang juga Setiausaha Agung Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) berkata, cadangan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengambil guru dari India yang mahir dalam Bahasa Inggeris mengajar di sini merupakan cadangan yang baik.

Beliau berkata kemasukan guru dari negara luar dapat berkongsi kepakaran dan idea serta amalan baik dengan guru di negara ini bagi melahirkan pelajar yang kreatif dan inovatif.


"Tetapi, untuk jangka panjang, kita perlu membina dan membentuk satu kumpulan guru yang betul-betul berkualiti dan bertaraf antarabangsa, justeru mereka juga boleh berkongsi idea, kefasihan dalam Bahasa Inggeris dengan negara luar," katanya. -

1 comment:

  1. selamatkan bidang pendidikanDecember 30, 2012 at 8:56 AM

    satu hari di kelas 6C,

    Cikgu: Eh Azman kamu nak jadi apa hah dah la bodo, belajar malas, besar nanti nak jadi apa?!

    Azeman: Jadi cikgulah, buat apa belajar rajin2 kena bayar ptptn, baik belajar main2, lepas SPM masuk maketab jadi cikgu boleh buat degree free nanti SPM pun tak yah skor, bayar pun takyah, kan cikgu?

    murid-murid: betul juga tu azeman, jom main kawan2, kepimpinan melalui tauladan..

    Cikgu: grrrr bengang..(betul juge aku pun same, dalam hati)
    ___________________________________________
    bangunlah ibubapa undi keluar ameno bn, bersihkan sistem pendidikan daripada guru-guru bodo (check result upsr dan spm mereka klu tak caya), bidang pendidikan ialah bidang akademik, org akademik bodo tidak harus terlibat sama sekali.

    ReplyDelete