Sunday, April 4, 2010

CIKGU LEMAN MARAH.......

Cikgu Leman marah

"Amboii...lepaknya Cikgu Leman..", tegur Tok Moh.

Cikgu Leman kelihatan masam saja sambil membelek surat khabar pembohong.

"Hoiii Cikgu Leman !!!", jerit Tok Moh.

"Nak apa !!!", jawab Leman.

"Apesal marah marah tu Cikgu Leman?", tanya Tok Moh lagi.

"Camana aku tak marah. Diorang suruh kumpul, sambut beruk kat Hulu
Selangor", jawab Leman.

"Hai nasib la...hehehe", kata Tok Moh.


Kau ingat aku macam cikgu Hasbul????sudahlah menjadi ketua pemuda Umno Tasek Gelugor...isterinya di Sekolah kebangsaan Padang menora....di khabarnya cikgu-cikgu yang keluar mendengar ceramah pada pengarah...lalu di panggilnya 32 orang guru yang mahukan perubahan dalam minda mereka..


Maka ka ta Tok Moh..."Oh...cikgu tu macam beruk juga la.....kerja mengadu hai cikgu-cikgu lain yang datang mendengar ceramah Pakatan Rakyat"


"Gamaknya dengan cara tersebut guru-guru lain terutamanya yang mandom akan menyokong Umno????kah..kah..kah....kalau macam ini memang Umno patut kalah lah kata Tok Moh......lagi di tekan kaum guru,,,,lagi banyak yang akan mengikutnya.....


Tapi kalau kena pada depa semua ok. Dengar kata setiap kali pilihanraya Cikgu Hasbul yang berasal dari Kelantan dan datang mencari makan di Pulau Pinang ini di lantik menjadi Ketua Pemuda Umno untuk mendapatkan kekayaan.......tapi semua guru telah menjadi meluat kepada beliau.....tidak akan hadir ke sekolah.Tidak pula di suruh beliau atau di ambil tindakan...pelik juga ye......walau dah jatuh 5 buah negeri.....masih tak sedar-sedar juga ye....cikgu leman pada Tok Moh....


Kata Tok Moh" Orang Kelantan pun tolak Umno, macamana orang Pulau Pinang ambil orang Kelantan yang datang berdagang di Pulau Pinang menjadi ketua gerombolan ini????Gamaknya semua orang cerdik pandai di Pulau Pinang sudah menyampah dengan Umno......Kiriman: Wak Ketuk.

No comments:

Post a Comment