Wednesday, September 11, 2013

TIDAK PERLU MINTA MAAF

 Tidak perlu Guru Besar atau Guru-guru meminta maaf.Biar mereka pilih sekolah yang mereka suka dan menganggap terbaik.Cari sekolah yang sesuai dengan kehendak sendiri. Malah kalau nak tunjuk pandai atau berlagak sangat.....biarkan mereka memilih sekolah yang boleh mengikut telunjuk mereka,Itu baru sikit, kalau banyak...adoiii lagi la pening kepala. Konnonya aducated..so ajar anak sendiri..

Ikut cakap puak-puak ni ...sampai bila pun cikgu-cikgu tak kena,ada saja...dah tu ..tunjuk pandai,bawa mulut...kononnya sayang, cium,..kat rumah ...dengan penyapu pun kejar anak.....so jangan percaya la...
Rakaman audio buktikan HM tak minta maaf'
 
Rakaman audio pertemuan antara guru besar SK Seri Pristana dan ibu bapa murid, mendedahkan bahawa tiada permohonan maaf dibuat, kata seorang kakitangan sekolah tersebut.

Semua akhbar silap, kata kakitangan tersebut yang tidak mahu namanya disiarkan. "Rakaman itu boleh membuktikan bahawa guru besar tidak meminta maaf."

Perkara yang sama turut dinyatakan oleh pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah berkenaan, Hussein Mohd Ariff, yang turut hadir dalam pertemuan pada hari Isnin itu.

"Setakat yang saya ingat, guru besar tidak meminta maaf... mungkin ibu bapa salah faham," Hussein kepada Malaysiakini.

Semalam, setiausaha Malaysian Tamilan Today, K Gunasekaran mendakwa beliau telah diberitahu oleh ibu bapa bahwa guru besar, Mohd Nasir Mohd Nooh, telah meminta maaf kepada mereka kerana murid makan dalam bilik persalinan semasa waktu rehat pada bulan Ramadan.

Sekolah rendah di Sungai Buloh itu mendapat perhatian selepas gambar murid bukan Islam makan di bilik persalinan muncul di Facebook.

Apabila perkara itu mendapat bantahan awam, ibu bapa yang mendedahkan kejadian itu mengadu bahawa anak-anak mereka telah menjadi sasaran para guru.

No comments:

Post a Comment