Wednesday, January 20, 2010

CIKGU DI NASIHAT AMBIL PEGUAM MELALUI NUTP

sakit badan sakit poket jadi cikgu ni...


Ibu pelajar tampar guru

INILAH Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perlis di mana seorang guru Matematik ditampar oleh ibu seorang pelajar tingkatan satu kelmarin.

KANGAR - Sesi menjernihkan keadaan antara pihak sekolah dengan penjaga kepada seorang pelajar tingkatan satu di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perlis di sini bertukar tegang apabila seorang ibu 'naik angin' dengan menampar seorang guru sekolah itu kelmarin.

Kejadian pukul 10.30 pagi itu berlaku di bilik pengetua sekolah berkenaan selepas ibu pelajar tersebut gagal menahan emosi lalu menampar pipi guru lelaki berusia 26 tahun tersebut.

Difahamkan, sehari sebelum itu, guru Matematik tersebut didakwa telah menampar pelajar terbabit selepas mendapati dia membuat bising di luar kelas sehingga mengganggu pelajar lain.

Ketua Polis Daerah Kangar, Supritendan Abdul Rahman Mohd. Noordin berkata, wanita berusia 40-an tersebut mengetahui mengenai kejadian itu selepas dimaklumkan oleh anaknya selepas pulang dari sekolah.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0121&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm

komen: dah la macam-macam tugasan, elaun itu ini nak dipotong, kena tampar pulak dengan mak bapak murid...sabar ajelah cikgu cikgi sekalian

No comments:

Post a Comment