Thursday, November 12, 2009

HANG KEBUN JAWAB MAMAT PUTARAJAYA


Puan Sua,


Tolong maklumkan kepada:En. Azhar Azminuddin

Pegawai Kanan Kerajaan Putrajaya.


Berkaitan isu guru Dg29/41 yang disiarkan dalam Utusan Malaysia pada 9/11/2009.Pihak guru DG29/41 sangat faham masalah yang mereka hadapi kerana masalah ini memang masalah yang mereka alami.Berdasarkan kenyataan dalam akhbar tersebut, saya dapati En. Azhar kurang faham tentang masalah guru DG29/41.


Ketidakfahaman tersebut mungkin disebabkan oleh:


1. mendapat input yang salah tentang kes guru DG29/41,


2. tidak membuat kajian yang terpeinci


3. Mendapat sedikit input tetapi telah terus membuat generalisasi secara keseluruhan4. Tidak merujuk kepada NUTP terlebih dahuluHarap Puan Sua dapat email En. Azhar untuk memberi penjelasan kerana kenyataannya itu disiapkan dalam akhbar utama dan dibaca oleh sebahagian besar rakyat terutamanya kakitangan awam.Sekian, terima kasih.
Tue Nov 10, 04:03:00 PM 2009
mazidul said...
1. memang mudah "pegawai kanan kerajaan" berkata sebab tidak kena pada batang hidung sendiri....2. Berkenaan time based...tidak semua jabatan kena tunggu 10 hingga 15 tahun...agak malang pegawai kanan kerajaan menulis mengikut "suka hati" beliau sahaja...buat pengetahuan semua, guru lah yang paling lambat boleh memohon time based..agak sedih dan malu apabila melihat artikel ini keluar dari pegawai KANAN kerajaan berkata begini...HYA..HA..HA MAMAT DARI PUTRAJAYA ...HANG TAU MANA ADA JABATAN KERAJAAN LAIN NAK TUNGGU BERPULUH TAHUN NAK NAIK PANGKAT....NGOKKKK

No comments:

Post a Comment